Află pe SigurantaFinanciara.ro ce afaceri poți porni cu investiții minime, cum să-ți construiești planul de afaceri și cum să-ți finanțezi ideea.
28% dintre români consideră că pornirea unei afaceri presupune o investiție de până la 15.000 de lei (aproximativ 3.350 de euro), aproximativ jumătate dintre cei chestionați plasează investiția între 15.000 și 50.000 de lei (3.350 – 11.150 de euro), iar 24,3% consideră că este nevoie de o finanțare de peste 50.000 de lei (aproximativ 11.150 de euro), potrivit studiului realizat la inițiativa Provident Financial România la finele anului trecut. Unul din zece români declara atunci că are în plan să pornească propia afacere anul acesta.
SigurantaFinanciara.ro, centrul tău complet de resurse de educație financiară și antreprenorială oferit cu susținerea Provident Financial România, îți oferă toate informațiile necesare realizării planului tău de afaceri. Prin intermediul formularului Întreabă expertul primești răspunsuri dedicate la întrebările tale despre cum să pornești propria afacere și ce pași trebuie să urmezi din partea experților SigurantaFinanciara.ro. Mai mult, SigurantaFinanciara.ro îți oferă 7 idei de afaceri pe care le poți porni cu investiții minime:
1. Magazin online, pe o nișă unde cererea este foarte mare, cu o interfață prietenoasă și cu o politică de comunicare de calitate cu clienții. Poți porni la drum cu 3.000-5.000 de euro.
2. Afaceri „bio”. Multă lume vrea să redescopere savoarea rețetelor bunicii și să aibă siguranța că ingredientele sunt naturale. Poți face dulcețuri, zacuscă, cozonaci, cosmetice bio, bijuterii hand-made și nu numai.
3. Înfrumusețare… atipică. Nișe precum înfrumusețarea canină sau frizerii pentru copii, de exemplu, oferă loc pentru nou-veniți. Costurile minime pentru lansarea unei asemenea afaceri urcă spre 10.000 de euro.
4. Consultanța este combinația ideală între pasiunea pentru un job și oportunitatea de a face bani împărtășindu-le altora din experiența ta. Nu e deloc scump să lansezi afacerea, iar veniturile pot completa, în primă fază, salariul de la jobul principal.
5. Programe after-school. Școlile nu au suficiente spații pentru copiii ai căror părinți au joburi solicitante, iar completarea ofertei uzuale de after-school cu o serie de cursuri opționale, pentru limbi străine, gândire creativă sau practicarea unui sport va da roade cu siguranță.
6. Agricultură de nișă. Cultivarea unor fructe exotice, cu preț piperat pe piață, poate fi deosebit de profitabilă. Afaceri cu goji, lavandă, aronia sau cătină albă sunt doar câteva exemple.
7. Curățenie. Multe companii mari preferă să externalizeze serviciile de curățenie, iar cu câțiva angajați de încredere și o relație de amiciție cu patronii unor lanțuri hoteliere sau de clădiri de birouri, afacerea poate fi lansată cu succes.
SigurantaFinanciara.ro te ajută să câștigi cunoștințe despre carieră și antreprenoriat, dar și sfaturi și ponturi despre cum să investești inteligent și despre cum să gestionezi și optimizezi veniturile și cheltuielile tale și ale afacerii pe care o deții, dar și informații despre evoluția economiei sau a puterii de cumpărare a românilor, astfel încât să poți lua cele mai bune decizii financiare. Accesează centrul tău complet de resurse de educație financiară și antreprenorială și descoperă cum obții siguranța financiară!